Breaking Dawn i Biocity: Lækre hug og varme varulve

Den nyeste film i Twilight-sagaen havde onsdag aften gallapremiere. Biograflærredet viste vampyrer, varulve og masser af blod. Men det er en solbrændt sixpack, der får salen til at hvine. Twilight handler nemlig om den perfekte mand.

Tekst: Berit Udbye
Foto: Jesper Mortensen

Twilights fanskare består mest af piger og kvinder fra 10-35 år. Onsdag aften ventede nogle af dem i Biocitys foyer. Klokken 18:30 var der gallapremiere på Breaking Dawn, som er den næstsidste film i Twilight-sagaen.

Biocitys foyer er fyldt med duften af popcorn, ivrig snakken og det feminine køn. Twilight er mest for piger og kvinder. Mathias Clasen, ph.d. på Institut for Æstetik og Kommunikation på Aarhus Universitet, har en god forklaring på fanskarens køn. Han forsker i monstre på tværs af medier og udgiver til foråret en bog om dem.
”Kvinder i alle kulturer beskriver den perfekte mand som trofast, sød, fysisk tiltrækkende, rig og stærk. Vampyrfyren Edward er alle de ting. I grotesk grad. Vi dødelige mænd kan slet ikke måle os med ham,” siger han.
Et bevis på Mathias Clasens teori er Facebook-gruppen ”Because I´ve read Twilight I have unrealistic expectations in men”. Er du kvinde og har en almindelig dødelig kæreste er det ikke for sent at gøre noget. På det danske Twilight-co hjemmeside finder du guiden ”Sådan lærer du din kæreste at være som Edward Cullen”.

Biocity tog sig godt af sine gæster. Champagne, goodiebags, chokolade og danskvand til pigerne.

Aarhus vil have blød ulvepels
Man skulle tro, at den kvindelige hovedperson Bella, der nu er blevet 18 år, ikke har svært ved at vælge, hvem hun vil have. Alligevel handler en stor del af filmene om hendes svære valg mellem vampyren Edward og varulven Jacob.
”Edward og Jacob repræsenterer to forskellige mandetyper. Hvor Edward er den kolde, der undertrykker sin blodtørst og natur, er varulven Jacob den varmblodede. Mere hidsig, menneskelig og uperfekt end Edward,” siger Mathias Clasen.
Vampyren og varulven har også delt fanskaren op i to lejre. Man er enten ”Team Edward” eller ”Team Jacob”.
En rundspørge blandt en snes af de kvindelige biografgæster viser, at aarhusianske kvinder bedst kan lide den varme varulv. 60 % er ”Team Jacob”.

15-årige Line Hviid er klædt ud som vampyrpige i stramme sorte jeans og corsagetop med snøreliv. Hendes øjne er røde og gule, så de ligner Twilight-vampyrernes. Inden filmen starter, skal hun optræde sammen med dansetruppen H.O.T.E.L.

Bellas valg
En af de mange piger i Biocity er 15-årige Line Hviid.
”Det specielle ved Twilight er, at Bella er ved at finde ud af, hvem hun er som person. Hun skal selv vælge, hvem hun vil være,”, siger Line Hviid.
Midtpostens udsendte taler med Line igen efter filmen.
”Jeg har ikke let til tårer, men jeg var tæt på at græde mange gange. Filmen var vildt spændende. Desværre skulle jeg på toilettet midt i filmen, så jeg spurtede ud af salen og håbede, at der ikke var kø. Bella tog det rigtige valg, men det var irriterende, at den sluttede, hvor den gjorde. Nu vil jeg bare se den næste film.”

Midt-Posten kan afsløre, at Breaking Dawn 1 slutter med en cliffhanger.