Loven er genoprettet på Frederiks Allé

Det er igen blevet ulovligt for cykelister at køre over for rødt i lyskrydset ud for Føtex på Frederiks Allé.

Af: Pia Pagaard Møller Madsen

Aarhus Kommune har nu fjernet de to ”cykelister undtaget”-skilte, der blev sat op i et lyskryds på Frederiks Allé i august måned. Det fortæller Pablo Celis, der er civilingeniør ved Trafik og Vejes planlægningsafdeling i Aarhus Kommune.

”Det gav desværre anledning til en masse konflikter, fordi folk blev i tvivl om, hvem der havde vigepigten – fodgængerne eller cykelisterne. Derfor valgte vi at pille dem ned igen”, siger han.

Lovbrud uden problemer

Kommunen havde før opsætningen i august observeret, at mere end halvdelen af alle cykelisterne kørte over for rødt i det pågældende kryds, når der ikke var nogen fodgængere.

”Den ulovlige kørsel gav tilsyneladende ikke anledning til trafikale problemer”, fortæller Pablo Celis.

På den baggrund besluttede man at lave et forsøg, som skulle gøre det lovligt for cykelisterne at køre over for rødt.

Flere sammenstød

Kommunen opsatte hajtænder på cykelstien sammen med to ”cykelister-undtaget”-skilte for på den måde at påvise, at cykelisterne kunne køre over for rødt, men også at de ikke havde ubetinget kørselsret, når der kom fodgængere. Det forstod cykelisterne dog ikke.

”Der var en del episoder med fodgængere, der trådte ud foran cykelister. De cyklende troede tilsyneladende, at de havde ret til at cykle videre på trods af rødt lys og uden at tage hensyn til fodgængere. Og det havde de jo ikke”, siger Pablo Celis.